Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Verkeersregelaar (68) overlijdt aan verwondingen na aanrijding op Hellevoetse Fokveedag

Een 68-jarige verkeersregelaar is vanochtend vroeg overleden aan de verwondingen die hij gisteren opliep toen hij werd aangereden in Hellevoetsluis. 

De man regelde op de Hoonaartstraat het verkeer en maakte ruim baan voor een ambulance die van het terrein van de Fokveedag kwam. Een man op een tractor wilde er volgens getuigen toch langs. De politie onderzoekt of de man viel bij het aanspreken van de bestuurder of door de tractor werd geraakt. In het ziekenhuis is de verkeersregelaar vanmorgen vroeg aan zijn verwondingen bezweken.

De ambulance was naar het terrein gekomen, omdat daar een begeleider van een koe gewond was geraakt.  Dat gebeurde toen de man met de koe aan een touwtje achter hem struikelde. Het dier liep door en stapte bovenop hem. Ambulancepersoneel heeft de begeleider overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek het achteraf met de verwondingen van de man mee te vallen.

Het Team Verkeer onderzoekt de precieze toedracht van het ongeval met de verkeersregelaar. 

Organisator Gertjan Zevenbergen laat weten dat het bestuur van de Fokveedag diep is geraakt door het incident. ,,Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, familieleden en collega’s", zegt hij. Hoe de aanrijding precies kon gebeuren, weet hij niet. Het gebeurde in ieder geval op een plek buiten ons terrein. ,,Het onderzoek van de politie is in volle gang.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.