Volledig scherm
De regelaars herdenken zaterdag hun collega. © ANP

Verkeersregelaars dragen rouwbanden tijdens Vestingdagen

De verkeersregelaars die zaterdag en zondag bij de Vestingdagen in Hellevoetsluis de boel in goede banen proberen te leiden, dragen rouwbanden. Dat doen ze uit piëteit met hun collega Bert (68) die zondagochtend vroeg aan de gevolgen van een aanrijding in zijn woonplaats overleed.

Hij maakte ruim baan voor een ambulance, maar kwam te vallen toen een tractorbestuurder er toch door wilde. Of hij werd geraakt door de tractor, is volgens de politie nog niet duidelijk.

Voor zijn uitvaart zaterdag om 10.00 uur bij het crematorium aan de Maeterlinckweg in Rotterdam zal een erehaag staan van verkeersregelaars uit het hele land, motorrijders, EHBO'ers en oud-collega's van de douane. Directbetrokkenen melden dat alleen genodigden bij de uitvaart welkom zijn, het is niet de bedoeling dat de mensen die een erehaag vormen ook het crematorium ingaan, zegt hij.

Coördinator Jessica de Bruin van de verkeersregelaars in Hellevoetsluis noemt het fatale ongeval van Bert 'heel onwerkelijk'. ,,Hij was zo'n fijne vent. Hij stond altijd voor ons klaar. Hij kon heel goed zijn geduld bewaren als mensen soms wat opgewonden deden.'' Ze hoopt dat de dood van Bert mensen hun ogen opent. ,,Verkeersregelaars staan er vrijwillig, voor uw veiligheid. Niet om te pesten.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.