Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Verontwaardiging over lekken filmpje van oma die achterover kukelt: ‘Het zal je moeder maar zijn’

In de gemeente Hellevoetsluis is ophef ontstaan over een filmpje op sociale media waarin een oma in een scootmobiel achterover kukelt in winkelcentrum De Struytse Hoeck. Klanten en winkeliers zijn verontwaardigd dat de beveiligingsbeelden naar buiten zijn gebracht. 

Het filmpje, dat gisteren op Dumpert verscheen, wordt massaal gedeeld op internet. Veel mensen reageren verontwaardigd, maar er zijn ook velen die de beelden hilarisch vinden. Winkeliers in De Struytse Hoeck zijn er  niet gelukkig mee. Op het filmpje is te zien dat het slachtoffer probeert onder een touw, waarmee een deel van het winkelcentrum na sluitingstijd is afgesloten, te komen. Die actie zorgt er echter voor dat ze met scootmobiel en al achterover valt.

Hoe het met de vrouw is afgelopen, is onduidelijk. In het winkelcentrum weet niemand om wie het gaat . ,,We weten net zoveel als jullie’’, zegt de slager die tegenover de plek zit waar het incident plaatsvond.  

Beveiligingsbeeld

Winkeliers in De Struyste Hoeck proberen te achterhalen hoe de beveiligingsbeelden naar buiten zijn gekomen. ,,Want dit had nooit mogen gebeuren’’, aldus een van de ondernemers die niet met naam in de krant wil. Ook wordt gepoogd om het filmpje van internet af te halen, vertelt hij. 

Voorzitter van de winkeliersvereniging, Hans de Wit, is ervan geschrokken dat deze beelden naar buiten zijn gekomen. Volgens hem wordt nu onderzocht hoe dat is gebeurd. Hij denkt te kunnen achterhalen wie hier verantwoordelijk voor is, want de beelden zijn alleen toegankelijk voor de beveiligers en het beveiligingsmanagement. ,,Ik ben bang dat het niet per ongeluk is geweest, maar dat iemand buiten zijn boekje is gegaan. Ik heb inmiddels begrepen dat het goed is afgelopen met deze mevrouw. Ik heb haar zelf nog niet gesproken, maar ik zou graag met haar in contact komen’’, zegt De Wit.

Quote

Ik ben bang dat het niet per ongeluk is geweest, maar dat iemand buiten zijn boekje is gegaan

Quote

Het zou je moeder of oma maar zijn

Ook Sweco Vastgoedmanagement, de beheerder van het overdekte deel van het winkelcentrum, benadrukt dat deze beelden nooit naar buiten hadden mogen komen. ,,We betreuren ten zeerste dat dit is gebeurd’’, zegt een woordvoerder. Het externe beveiligingsbedrijf dat verantwoordelijk is voor de veiligheid in het winkelcentrum onderzoekt volgens haar nu hoe dit heeft kunnen gebeuren. ,,We weten ook niet de exacte datum van het filmpje. We werden er vandaag voor het eerst mee geconfronteerd. Dat wordt nu allemaal onderzocht. We willen ook heel graag in contact komen met die mevrouw, want we zijn heel erg betrokken bij onze bezoekers’’, vertelt ze. Het zou volgens haar de eerste keer zijn dat dit is gebeurd.

Veel mensen in het winkelcentrum, maar ook ver daarbuiten, blijken het filmpje inmiddels te hebben gezien. ,,Het zou je moeder of oma maar zijn’’, zegt een medewerkster van een van de winkels in De Struyste Hoeck.

,,Ik kreeg het filmpje via de app‘’, zegt een bewoonster. ,,Ik zei meteen: ‘wat erg!’ Ik vind het ongelooflijk dat iemand dat naar buiten heeft gebracht.’’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.