Volledig scherm
De Marckenburgh in Spijkenisse is op © ad

'Vervangend huis voor statushouders uit Marckenburgh'

Voor de statushouders die weg moeten uit de te sluiten jongerenflat De Marckenburgh in Spijkenisse wordt vervangende woonruimte gezocht. Dat zeggen zij zelf. De gemeente Nissewaard zegt dat de contracten van alle huurders gelijk zijn en dat de huur op 1 februari ophoudt.

In de flat wonen naast de asielzoekers met een verblijfsvergunning ook zo'n honderd jongeren. Hun huur wordt eveneens beëindigd. De jongeren wonen er heel goedkoop. Of er voor hen een vervangend huis is, wil eigenaar Woonzorg van De Marckenburgh niet zeggen. Het wil vanavond tussen zeven en acht uur eerst de bewoners bijpraten over de sluiting. Dat gebeurt in de nabijgelegen Marckenhof.

Investeren

Woonzorg trekt de stekker uit De Marckenburgh, een voormalig verzorgingshuis, omdat dit alleen tegen hoge kosten bewoonbaar kan worden gehouden. De eigenaar wil niet investeren, omdat de flat toch al op de nominatie staat voor sloop.

Veel studenten en starters vrezen dat ze op straat komen te staan, omdat niet zo snel een vervangend huis is te vinden.

Woonzorg zegt geen concrete plannen te hebben met De Marckenburgh. Enkele jaren geleden was er sprake van vervangende nieuwbouw. Woonzorg kijkt samen met de gemeente Nissewaard naar een herontwikkeling die binnen de toekomstvisie van de gemeente past, zegt een woordvoerster.

Volledig scherm
De Marckenburgh in beter tijden. Hij komt 1 februari leeg te staan. © AD