Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock / Bianca Grueneberg

Verzekeringsagent flink de fout in na faillissement

Justitie verdenkt Marco B. (49) en zijn partner Nathalie V. (48) uit Hellevoetsluis van grootschalige fraude en het witwassen van bijna 250.000 euro.

Tegen de voormalige verkoper van verzekeringen eiste de aanklager woensdag 15 maanden cel, waarvan 5 voorwaardelijk. Zijn aan een ongeneeslijke ziekte lijdende partner hoorde een voorwaardelijke celstraf van een half jaar eisen, justitie keek naar haar gezondheid.

Gestructureerd

Volgens de aanklager gingen de twee 'geraffineerd en gestructureerd' te werk bij bankbreuk en faillissementsfraude. Toen hij wist dat het viertal verzekeringsbedrijven waarvan hij bestuurder was, failliet gingen zou B. tussen 2013 en 2016 geldbedragen van de ondernemingen naar privérekeningen van zijn vrouw hebben overgemaakt en bedragen cash hebben opgenomen.

Om 'de situatie te redden' en een eventuele doorstart te maken, haalde B. - naar eigen zeggen - ruim 60.000 euro cash van de bedrijfsrekening en probeerde daar in het casino winst mee te halen. Dat geld is verdwenen. Op hun panden is beslag gelegd. Het gezin met drie kinderen leeft nu van de WAO-uitkering van de vrouw en eet van de Voedselbank.

Uitspraak is op 23 oktober.