Volledig scherm
De wervingsdag van EBS © Peter de Jong Fotografie

Vijf nieuwe chauffeurs voor EBS na wervingsdag

De wervingsdag van vervoersmaatschappij EBS, van een maand geleden, heeft vijf nieuwe buschauffeurs opgeleverd. Zij beginnen aan hun leer- werktraject binnen de busmaatschappij.

De vijf nieuwe werknemers is een aantal waar regiodirecteur Jan Kees Korteweg 'erg tervreden' over is. ,,Maar we staan nog altijd te springen om meer mensen.''

Daarnaast zitten er in totaal nog 43 mensen in opleiding en selectie. Hiervan verwachten 18 mensen binnenkort aan de slag te gaan als chauffeur op Voorne-Putten. De overige 25 nieuwe werknemers worden klaargestoomd voor een baan in de regio Haaglanden, waar busmaatschapij EBS het openbaar vervoer ook verzorgt.

De vervoersmaatschappij, die met 140 medewerkers op Voorne-Putten rijdt, heeft dringend nieuwe werknemers nodig. De komende jaren stromen veel oudere chauffeurs uit. Binnen vijf jaar is ongeveer 30 procent van het huidige personeel met pensioen.

Probleem voorkomen

Op dit moment heeft EBS geen probleem om haar dienstregeling uit te voeren, benadrukt Korteweg. ,,Om te voorkomen dat we straks met een tekort zitten, besloten we om nieuwe buschauffeurs eens anders te werven.''

Een volgende wervingsdag staat al op de agenda. In september of oktober,de datum wordt later bekend, worden opnieuw chauffeurs gezocht. Dan enkel voor de regio Haaglanden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.