Vrijdag mochten familieleden vanuit een hoogwerker voor het raam naar hun ouders in revalidatiecentrum De Vier Ambachten zwaaien
Volledig scherm
Vrijdag mochten familieleden vanuit een hoogwerker voor het raam naar hun ouders in revalidatiecentrum De Vier Ambachten zwaaien © ad

Vijftien 'coronabedden’ in Spijkenisser revalidatiecentrum

In het revalidatiecentrum De Vier Ambachten in Spijkenisse zijn vijftien appartementen ingericht voor de verzorging van coronapatiënten. De eerste zieken liggen er inmiddels, zo is vanavond bekend geworden.

De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) heeft een aantal zorglocaties in de wijde regio beoordeeld als extra opvangplek. Het revalidatiecentrum De Vier Ambachten van Careyn op de Markt in het Spijkenisser centrum werd geschikt geacht, qua indeling en wat betreft deskundig personeel. Er werden vliegensvlug kamers vrijgemaakt op een gesloten afdeling waar geen andere cliënten met de coronapatiënten te maken krijgen.

Doorlooptijd

Niet gemeld wordt of het gaat om cliënten van Careyn die besmet zijn geraakt met het coronavirus, mensen uit Spijkenisse of mensen die na een periode in het ziekenhuis te hebben gelegen terugkeren voor herstel. Feit is dat de patiënten die er nu liggen, niet ziek genoeg zijn om in het ziekenhuis te worden opgenomen.

In het revalidatiecentrum is de doorlooptijd snel, omdat mensen er van diverse klachten en operaties herstellen. Daardoor was het mogelijk zo snel in te springen op de vraag voor extra opvang. In de gemeente Nissewaard zijn volgens de cijfers van gisteravond 68 personen besmet met het coronavirus, maar burgemeester Foort van Oosten gaat ervan uit dat het aantal veel hoger ligt, omdat lang niet iedereen wordt getest en niet iedereen zich meldt. In totaal zijn volgens cijfers van de GGD 25 inwoners van Nissewaard in het ziekenhuis opgenomen. Er zijn tot nog toe vier overlijdens aan het virus in deze gemeente gemeld.

Hoogwerker

De Vier Ambachten kwam vrijdag in het nieuws toen familie van revaliderende cliënten met een hoogwerker van het bedrijf EQ-Rent omhoog werden getild en voor het raam mochten zwaaien naar hun ouders. Deze mogen al sinds 19 maart geen bezoek ontvangen vanwege besmettingsgevaar.