Volledig scherm
Een vleermuis © Shutterstock

Vleermuizen houden sloop van leegstaande sportzaal en bieb tegen

De leegstaande sportzaal De Merel en de voormalige bibliotheek aan de Dwarsweg in Rockanje blijven voorlopig staan. Een onderzoek naar de aanwezigheid van vleermuizen stagneert de sloop.

Twee weken geleden is De Merel verhuisd naar het nieuwe multifunctionele gebouw aan de Willem de Waalstraat. Het oude gebouw kan echter niet worden gesloopt totdat het onderzoek naar de vleermuizen volgend najaar is afgerond. Wel worden de gebouwen afgesloten en met hekken omringd om vandalisme te voorkomen tot de tijd dat wel gesloopt kan worden.

Het neerhalen van de naastgelegen school, die ook naar het multifunctionele centrum is verhuisd, is begin volgend jaar klaar. Het gebouw wordt tot die tijd ook afgesloten.

Bewaking

Wethouder Henk de Graad (VVD) zegt dat tijdens de jaarwisseling permanente bewaking aanwezig is. Aan de Dwarsweg maken de leegstaande gebouwen plaats voor woningen. Het uitgangspunt is acht vrijstaande en zestien twee-onder-een-kapwoningen. Waarschijnlijk start de verkoop eind 2020 en de bouw in 2021.