De klachten gaan vooral over het lawaai dat de laag overvliegende vliegtuigen op weg naar vliegveld Rotterdam The Hague Airport veroorzaken.
Volledig scherm
PREMIUM
De klachten gaan vooral over het lawaai dat de laag overvliegende vliegtuigen op weg naar vliegveld Rotterdam The Hague Airport veroorzaken. © ANP

Vliegtuigen steeds lager over huizen: ‘Ik kan me niet eens verstaanbaar maken’

Bewoners van Spijkenisse en Geervliet maken zich zorgen dat vliegtuigen steeds lager over hun huizen vliegen. De vereniging Bewoners Tegen Vliegtuigoverlast (BTV) bevestigt het laagvliegen. Vanuit Spijkenisse zijn vorig jaar bijna twee keer zo veel klachten binnengekomen als in het jaar ervoor.

 1. Nog bijna honderdduizend euro nodig voor speciale maquette van Brielle: ‘Dit is een aanwinst voor de inwoners’
  PREMIUM

  Nog bijna honderddui­zend euro nodig voor speciale maquette van Brielle: ‘Dit is een aanwinst voor de inwoners’

  De historische vesting van Brielle komt in miniatuur op de kaart te staan in het Historisch Museum Den Briel. De initiatiefnemer van de maquette, Stichting Eersteling der Vrijheid, wil hiermee aandacht houden voor specifieke Brielse gebeurtenissen. De maquette wordt onderdeel van het jubileumjaar 2022. Bijzonder: in de maquette is zelfs plaats ingeruimd voor een olifant.
 2. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

Poll

Hoe vind jij dat de invasie door de Watergeuzen het best kan worden getoond?

 • Door het opgraven en tentoonstellen van de poort waardoor ze binnenkwamen (89%)
 • Door een houten toren als verbeelding van de poort te plaatsen. (11%)
620 stemmen