Volledig scherm
visarend © Piet Jansen

Vogelboulevard bij Haringvliet nieuwe plek voor vogelaars en natuurliefhebbers

Vogelaars en natuurliefhebbers hebben er een nieuwe kijkplek bij. Bij het Haringvliet bij Ooltgensplaat op Goeree-Overflakkee is een vogelboulevard geopend met de naam Hellegat-Ventjager. De boulevard bestaat uit vier vogelkijkhutten en een uitkijktoren. Een van de kijkhutten is rolstoeltoegankelijk. 

Bezoekers kunnen er het hele jaar vogels observeren. Recreanten kunnen de vogelkijkhutten ongezien bereiken, doordat er wilgenschermen zijn geplaatst. Dit voorkomt dat de vogels worden gestoord.  Alle hutten dragen de naam van een vogel. Onder meer de kluut, lepelaar, zwartkopmeeuw en visarend zijn te zien, maar ook watervogels, roofvogels, steltlopers en rietvogels. De uitkijktoren is de beste plek om de grote zeearend te zien. 

In iedere kijkhut hangt een informatiebord met de meest kenmerkende vogelsoorten van het gebied. Op een vogelkaart staan de 31 meest voorkomende vogels van de vogelboulevard afgebeeld. De vogelboulevard is een gezamenlijk initiatief van de provincie Zuid-Holland, Vogelbescherming Nederland, Staatsbosbeheer en de gemeente Goeree-Overflakkee en valt onder het Droomfondsproject Haringvliet. Naast de Nationale Postcode Loterij betaalt de provincie Zuid-Holland voor de kosten van de vogelboulevard.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.