Peter van der Velden wil wel als bemiddelaar optreden.
Volledig scherm
Peter van der Velden wil wel als bemiddelaar optreden. © john de pater

Volkspartij wil reddingspoging Shantyfestival

De Volkspartij Nissewaard heeft  zondag opgeroepen tot een reddingspoging van het Shantyfestival in Spijkenisse. Volgens fractievoorzitter Peter van der Velden moeten de partijen die elkaar bestrijden zo snel mogelijk met elkaar om de tafel om de problemen uit de wereld te helpen.

Hij noemt het in een statement ‘te triest voor woorden ‘dat deze twist nu over de rug van de burgers van Nissewaard wordt uitgevochten’. Van der Velden zegt desgewenst wel als bemiddelaar te willen optreden zodat de inwoners in oktober bewoon een Shantyfestival hebben.

Daar trok de organisatie vorige week zondag de stekker uit, omdat de vrijwilligers zwaar werden aangevallen op het besluit geen koor met vrouwen te laten meedoen. Deze rel had ook een politiek slachtoffer: raadslid Kim van de Kant moest van haar PvdA-fractie excuus maken naar de in haar ogen ‘vrouwonvriendelijke’ organisator, weigerde dat en stapte uit de partij. Zij gaan op eigen titel verder als raadslid.

Van der Velden en Boy Wildeboer, die vorig jaar uit de PVV stapten en als Volkspartij verder gingen, vinden dat alle critici voorbij zijn gegaan aan wat voor plezier het festival met zeemansliederen veel bezoekers van het stadscentrum bezorgt.