Volledig scherm
© ANP XTRA

Voorwaardelijke celstraf voor man die vriendin aan haren meesleurt wanneer hun kind begint te huilen

Een Dordtse politierechter heeft gisteren een 34-jarige man uit Oude-Tonge tot drie maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld, wegens het mishandelen en bedreigen met de dood van zijn vriendin. Toen zij de baby borstvoeding gaf en het kind ging huilen, ging de man door het lint.

De verdachte en het slachtoffer hebben een zoontje van een paar maanden oud. Toen de moeder in de middag van 9 januari de baby voedde, begon het kind te huilen.

De 34-jarige vond op een gegeven moment dat het genoeg was. Hij sleurde zijn vriendin 'aan haar haren' uit de kamer, aldus het Openbaar Ministerie. Daarbij zou hij geschreeuwd hebben: ,,Ik steek je neer als je de politie belt.''

Dit wangedrag tegen de moeder van zijn zoontje leverde de man gisteren een bezoek aan de rechtbank op. Hij bekende zijn wangedrag, maar zei verder niets. Hij was al eerder in aanraking gekomen met politie en justitie.

De reclassering wil niet dat er een straf wordt opgelegd. Ook 's mans advocaat vindt straf niet nodig.

Voorwaardelijke celstraf

De officier van justitie dacht daar anders over. De aanklager eiste 140 uur werkstraf met een voorwaardelijke celstraf van drie weken. De dienstdoende politierechter in het Dordtse liet het bij een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. ,,Maar de volgende keer ben ik niet zo lief'', voegde de magistraat daaraan toe.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.