Vrouw staat oog in oog met ‘tamme’ bunzingpup in Spijkenisser bos

VIDEOOpeens stond ze oog in oog met een bunzingpup, Joke de Rooij uit Spijkenisse. Tijdens haar fietstocht door het Mallebos in haar woonplaats keek het roofdier haar met z’n kraalogen aan.

Hij schoot niet weg, maar zag hoe De Rooij haar fotografeerde en filmde en liep na enige tijd zelfs naar haar toe. Volgens voorzitter Marianne Boymans van de stichting de Fret kwamen er vorig jaar al signalen over niet schuwe fretten en bunzings die in het bosgebied in Spijkenisse rondliepen. Maar ondanks een beloning die de stichting Fret en Welzijn uitloofde om de mogelijk gedumpte dieren te vangen, werd er geen eentje meer aangetroffen.

Tot deze week. Joke de Rooij stuitte op een jonge bunzing ,,De jongen zijn helemaal niet schuw. Dat is al eerder opgevallen’’, vertelt ze.

Beschermd

De stichting de Fret kan niets doen; de bunzing is een beschermd dier. ,,Hij overleeft wel in de natuur, een fret niet’’, weet De Rooij. ,,Bunzings vallen geen mensen aan, zeker niet als ze honger hebben. Ze zijn zo slim dat ze denken dat ze van hen wat eten krijgen.’’

Bunzings voeden zich doorgaans met kikkertjes en muizen die ze in de natuur vangen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

Volledig scherm
De bunzing kwam op Joke de Rooij aflopen © Joke de Rooij