Volledig scherm
SP-afdelingsvoorzitter Yoeri Arends. © AD

‘Vrouw verkracht bij leerwerkbedrijf Voorne-Putten’

Bij het leerwerkbedrijf Voorne-Putten Werkt in Spijkenisse is een vrouw verkracht. Dat beweerde afdelingsvoorzitter Yoeri Arends van de SP gisteravond in de raadsvergadering van Nissewaard.

Hij bood daar, als inspreker, burgemeester Govert Veldhuijzen een 'witboek' aan, een zwartboek over de misstanden bij het leerkwerkbedrijf dat na gesprekken met 'heel veel medewerkers' tot stand is gekomen.

Arends zei op vragen uit de raad dat de SP soms heel bizarre verhalen hoorde. Onder meer vertelde een vrouw - die er als bijstandsgerechtigde werkt voor haar uitkering - dat ze door een leidinggevende zou zijn verkracht. Arends zei na afloop van de vergadering dat dat in 2016 is gebeurd. De leidinggevende die dat heeft gedaan, werd direct ontslagen, aldus de SP'er. Hij vertelde de raad dat hij dit ook met de directeur van Voorne-Putten Werkt heeft besproken en dat hij blij is dat dit adequaat is opgelost. Of aangifte is gedaan, is niet bekend.

Witboek

De raadsleden zullen het witboek van de SP, die geen raadszetel heeft, doorlezen en er dan op terug te komen.

Voorne-Putten Werkt, waarvan de gemeente Nissewaard de enige aandeelhouder is, ligt onder vuur omdat er werd gewerkt met de verboden vingerscan als in- en uitkloksysteem voor bijstandsgerechtigden.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws van Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.