Rockanje stranddrukte. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Rockanje stranddrukte. Foto ter illustratie. © john de pater

Warm Hemelvaartsweer zorgt voor files, gemeenten roepen op niet te komen

UpdateWie van het prachtige Hemelvaartsweer wil genieten op het strand is niet de enige. Op de wegen richting de Zuid-Hollandse kust was het vanochtend druk. Gemeenten roepen zonaanbidders op om niet meer naar het strand te komen. 

Volgens Rijkswaterstaat is de rust op de meeste snelwegen teruggekeerd. Sinds 14.30 uur zijn de wegen naar de stranden weer filevrij. De wegen stroomden vanochtend vol met mensen die wilden uitwaaien aan de kust. Het was het drukst op de Rijksweg N57 richting Ouddorp tussen de aansluiting met de A15 bij kustdorp Rockanje en Brielle. Daar was 12 kilometer verkeersopstopping. De vertraging was ongeveer 20 minuten. 

Ook op de A29 tussen Numansdorp en knooppunt Hellegatsplein stond 2 kilometer file in de richting van Sabina. Op de N59 tussen Hellegatsplein en Den Bommel in de richting van Zierikzee stond een file van 2 kilometer. Automobilisten hadden 10 minuten vertraging. 

Oproep 

De gemeente Westvoorne roept via Twitter op niet meer naar de stranden van Rockanje of het Oostvoornse meer in Oostvoorne te komen. De parkeerplaatsen bij de Eerste en Tweede Slag in Rockanje zijn sinds maart gesloten om de toestroom strandgangers te verminderen. Vanwege het mooie weer is het druk op de stranden op de Zuid-Hollandse eilanden. 

Ook de gemeente Rotterdam roept vanwege drukte op om niet naar de stranden van Hoek van Holland en Nesselande te gaan. Veel mensen zoeken vandaag verkoeling bij de Zevenhuizerplas. 

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid roept op om drukte te vermijden. 

Drukte bij de Zevenhuizerplas op Hemelvaartsdag.
Volledig scherm
Drukte bij de Zevenhuizerplas op Hemelvaartsdag. © AD