Volledig scherm
De plattegrond van Zuidland staat in Oudenhoorn. © Teun Kweekel

Waterschap is de weg kwijt in Nissewaard

Bewoners van Zuidland, Simonshaven en Oudenhoorn wisten zaterdag niet wat ze zagen. Door een blunder van het waterschap Hollandse Delta staan er borden met de verkeerde plattegronden in de dorpen.

In Zuidland is het bord van Simonshaven neergezet en wie in Simonshaven de weg zoekt kijkt op de plattegrond van Zuidland. Ook inwoners van Oudenhoorn hebben de dorpsplattegrond van Zuidland gekregen.

Volgens dit bord behoort Oudenhoorn tot de gemeente Nissewaard terwijl het dorp sinds 1 januari onderdeel van de gemeente Hellevoetsluis is.

Een aantal bewoners heeft zich beklaagd bij bestuurders van Nissewaard. Wethouder Wouter Struijk (PvdA) heeft laten weten dat hij de zaak heeft opgepakt en wil dat het waterschap dit na het weekend rechter. Het waterschap was onbereikbaar voor een reactie.

Het is niet de eerste keer dat het misgaat sinds Bernisse en Spijkenisse in 2015 tot Nissewaard fuseerden. Ook met verkeersborden die de verkeerde maximum snelheid aangaven bij Simonshaven en Zuidland ging het fout. En de de gemeente Nissewaard blunderde eerder met verkeerde plaatsnaamborden in Zuidland en Oudenhoorn. 

Volledig scherm
De plattegrond van Simonshaven is neergezet in Zuidland. © Teun Kweekel

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!