Volledig scherm
Vincent Bakker met de Nissewaardpenning. © AD

Weer een huldiging voor held Vincent Bakker

VideoEn weer een huldiging voor Vincent Bakker, de 26-jarige Spijkenisser die vorige maand langs de A20 twee kinderen uit een brandende auto redde.

Quote

Iedereen, ook ik, is trots op jou

Burgemeester Mirjam Salet

Vanmiddag kreeg de bij zijn werk weggelokte Vincent in het stadhuis in zijn woonplaats de eerste Nissewaardpenning. ,,Die geven we graag aan iemand die iets heel bijzonders heeft gedaan en die we daarvoor willen bedanken'', zei burgemeester Mirjam Salet van Nissewaard over de penning die een week geleden pas het levenslicht zag.

De held zelf is nog altijd nuchter onder alle loftuitingen. ,,Dit is nu al een maand aan de gang. Maar ik moest dit gewoon doen'', zei hij voor een klaterend applaus en gejuich voor hem opklonk.

Afloop
Naast Vincents familie, vriendin en vrienden, was ook de moeder van de twee kinderen, Nurcan Balkan, die zegt dat zonder Vincent 'heel anders zou zijn afgelopen'. ,,Ook voor mij is hij een held.''

Burgemeester Salet wees de Spijkenisser erop dat hij een bekende Nederlander is. ,,Ik hoorde dat je wordt herkend op straat, dat mensen naar je zwaaien en toeteren. Dat is logisch: iedereen, ook ik, is trots op jou.''