Cor Speelpenning stopt met de snoepwinkel van museum In Den Halven Maen in Rockanje. De inrichting kunnen bezoekers wel blijven bewonderen als het museum na een coronastop zijn deur opent.
Volledig scherm
PREMIUM
Cor Speelpenning stopt met de snoepwinkel van museum In Den Halven Maen in Rockanje. De inrichting kunnen bezoekers wel blijven bewonderen als het museum na een coronastop zijn deur opent. © John de Pater

Weer een terrasje pakken bij nostalgisch minimuseum in Rockanje: ‘Maar de snoepwinkel gaat niet meer open’

Het terras van In Den Halven Maen in Rockanje is weer open. Binnenkijken in het nostalgische minimuseum, dat dit jaar dertig jaar bestaat, zit er nog even niet in. En trouwe bezoekers moeten nog iets anders missen, want museumeigenaar Cor Speelpenning stopt met de snoepwinkel van het museum.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

Poll

Hoe vind jij dat de invasie door de Watergeuzen het best kan worden getoond?

  • Door het opgraven en tentoonstellen van de poort waardoor ze binnenkwamen (89%)
  • Door een houten toren als verbeelding van de poort te plaatsen. (11%)
620 stemmen