Volledig scherm
Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn. © Google Maps

Wéér maatregelen tegen te hard rijdend verkeer in Nieuwenhoorn

Volgende maand moet de verkeerssoap in Nieuwenhoorn ten einde zijn: dan worden opnieuw maatregelen genomen om de Rijksstraatweg in het dorp veiliger te maken.

In de week voor Kerstmis leek het al geregeld: de gemeente Hellevoetsluis had wegversmallingen aangebracht om het autoverkeer dat vaak op hoge snelheid door de straat en het dorp raast af te remmen.

Verkeersremmers

Maar nog voor de kerstdagen begonnen, haalde de gemeente alles weer weg. De verkeersremmers waren in het donker slecht zichtbaar en sommige automobilisten grepen de nieuwe inrichting van de weg aan om het gaspedaal nog even extra in te drukken: met wat extra snelheid gingen ze nog nét even voor. Andere weggebruikers klaagden dat ze werden ingehaald als ze zich wel aan de maximale snelheid van dertig kilometer per uur hielden.

Aanstaande maandag worden bewoners bijgepraat over nieuwe maatregelen die de weg wél echt veiliger moeten maken, belooft wethouder Peter Schop. De Rijksstraatweg wordt in februari opnieuw heringericht. Als het werk klaar is, wordt een 30-kilometerzone ingevoerd.