Volledig scherm
Een vestiging van Happy Italy.

Weg vrij voor komst Happy Italy in Spijkenisse

De weg is vrij voor de komst van een vestiging van Happy Italy in het stadscentrum van Spijkenisse. De rechtbank heeft de bezwaren van pizzarestaurant Pappagallo afgewezen.

Dat restaurant aan de Karel Doormanstraat krijgt de concurrent bijna voor de deur. De ‘pizza-Primark’ komt namelijk in een lege ruimte van bibliotheek De Boekenberg. Ondernemer Jeroen Diks stapte naar de rechter omdat de gemeente Nissewaard de 2,3 ton kostende verbouwing van die ruimte betaalt. Bovendien hoeft Happy Italy, dat tien jaar gaat huren, de eerste 2,5 jaar geen huurpenningen te betalen. Volgens de rechter doet de gemeente niets onwettigs en daarom wees hij het verzet van Pappagallo af.

,,De uitspraak hadden we al een tijdje binnen, maar is vandaag naar buiten gekomen. We gaan nu in gesprek met Happy Italy of we nog op dezelfde lijn zitten’’, zegt gemeentewoordvoerder Ferdinand Fransen. Zo beloofde het bedrijf veertig werklozen uit Nissewaard in dienst te nemen.

Wanneer de vestiging in de bibliotheek opengaat, is onduidelijk. Het is de eerste Happy Italy-vestiging buiten Rotterdam. Ook in Schiedam gaat er dit jaar één open.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!