Volledig scherm
Foto ter illustratie.. © ANP XTRA

Werkstraf en rijontzegging voor automobiliste: ‘Ze was met haar mobieltje in de weer’

Tegen een 23-jarige automobiliste die in mei vorig jaar op de A4 bij het knooppunt Benelux een ongeluk veroorzaakte, waarbij verschillende zwaargewonden vielen, is een werkstraf en rijontzegging geëist. Een gedupeerde motorrijder beweert dat de vrouw ‘in de weer was’ met haar mobieltje, zo bleek vandaag tijdens de strafzaak tegen de bestuurster uit Spijkenisse.

Tijdens het ongeval werd een 69-jarige motorrijder uit Ridderkerk geraakt op het moment dat de vrouw van rijbaan wisselde. Hij bleef met de veiligheidsbeugel van zijn motor aan de auto hangen. De motor sloeg twee keer over de kop, waarna de bestuurder zwaargewond onder zijn motor terechtkwam. Hij liep onder meer een gebroken schouderblad en ribben en een gescheurde pees op. Hij kan sinds het ongeluk geen motor of auto meer rijden als gevolg van blijvende fysieke problemen.

Ook de bestuurster en haar zus, met wie zij in de auto van hun moeder onderweg was naar een voetbaltoernooi in Rotterdam, raakten ernstig gewond. Ook de auto maakte twee salto’s. Beide inzittenden liepen rib- en schouderbreuken op.

‘Andere herinnering’

De motorrijder meldde na de aanrijding dat hij beide vrouwen in de auto met mobiele telefoons ‘in de weer’ zag, voordat hij van de weg werd gedrukt. De geregeld in tranen uitbarstende bestuurster hield in de rechtszaal echter vol dat ze twee keer omkeek voor ze van rijbaan wisselde en beide keren de motorrijder zag. Maar op de vraag hoe ze hem geraakt kan hebben, moest ze het antwoord schuldig blijven. ,,Ik zeg niet dat de verdachte liegt, maar ze heeft een andere herinnering van de werkelijkheid’’, reageerde de officier van justitie diplomatiek.

Die acht de vrouw schuldig aan ‘ernstige onachtzaamheid met zwaar lichamelijk letsel als gevolg’. ,,Ze was afgeleid door de navigatie, schoof een baan op over een doorgetrokken streep, keek onvoldoende naar achteren om niet op de motorrijder te botsen en gaf die geen voorrang.’’ De officier van justitie eiste tegen de ‘beginnend rijdster’ een werkstraf van 160 uur en een rijontzegging van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk. Uitspraak op 3 juli.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.