Volledig scherm
De rechtbank in Dordrecht. © AD

Werkstraf na geweld om speels hondje

Een 35-jarige Spijkenisser die op 2 april een plaatsgenoot te lijf ging met een honkbalknuppel is door de politierechter in Dordrecht veroordeeld tot honderd uur werkstraf. ,,U ging te ver'', oordeelde de rechter.

Aanleiding voor het geweld was de speelsheid van een klein hondje. Dat werd door de verdachte en diens dochtertje uitgelaten op een veldje bij de Rio Grandestraat in Spijkenisse.

Plots sprong het beest tegen een been op van een passant die daar met zijn vrouw liep. Die zou een opmerking hebben gemaakt waaraan de verdachte zich ergerde. ,,Hij zei dat ik een slecht voorbeeld voor mijn dochtertje was", zei de verdachte. Hij gaf de man een duw. Die viel daardoor achterover. De zoon van het slachtoffer stormde daarop naar het veldje, gevolgd door diens broer.

Er ontstond een worsteling waarbij de verdachte rake klappen opliep. Daarop haalde de verdachte zijn honkbalknuppel uit de auto en haalde volgens zowel de vader als de zoon uit naar het hoofd van de zoon. Die had de klap ternauwernood afgeweerd. ,,Zeer ernstig'', sprak de aanklaagster. Ze eiste 120 uur werkstraf.