Volledig scherm
Takken vielen onder meer op auto's © brandweer Spijkenisse

Wervelwind zorgt voor veel schade in Nissewaard

Een drie minuten durende wervelwind heeft zaterdag vooral veel schade aangericht in de Grassenbuurt in Spijkenisse. Takken waaiden van de bomen en kwamen op auto's en caravans terecht. Ook was een dak van een tuinhuisje afgewaaid en in de tuin van de buren terecht gekomen.

,,De stukken hout van het huisje waren meer dan honderd meter verderop terecht gekomen en waaiden daar door de ramen van een woning. Het is een geluk dat er geen gewonden zijn gevallen'', meldt een brandweerwoordvoerder.

De brandweer reed vier uur lang van melding naar melding en zette ook de hoogwerker in bij bomen waarvan de takken nog net niet waren afgebroken. Ook moest ze naar een woning aan de Westdijk in Hekelingen waar een tak op een woning was gevallen en schade was ontstaan. Op enkele plaatsen schoten zonnepanelen los van de daken en moesten die opnieuw worden vastgemaakt.

Paarden

Quote

Het is een geluk dat er geen gewonden zijn gevallen

Brandweerwoordvoerder

Op de Schuddebeursdijk in Simonshaven liepen door de zware rukwinden die volgden op de wervelwind twee paarden in paniek de sloot in. De brandweer hielp mee ze uit het water te trekken. Tevens waaiden hier en daar hekken om en waaiden dakpannen van de daken.

's Morgens zorgde een extreme hagelbui, met hagelstenen met een doorsnede van twee tot vier centimeter, ook al voor schade in Nissewaard. Die bui viel tijdens onweer. Onder meer autodaken zaten onder de putten en tuinmeubilair ging hier en daar kapot.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.