Volledig scherm
De vloer ligt er al, nu mag de rest er ook komen. © john de pater

Westvoorne mag (op eigen risico) toch door met bouw van sportzaal Tinte

De gemeente Westvoorne mag verder met de bouw van de sportzaal aan de Strypsedijk in Tinte. Dat heeft de voorzieningenrechter van de Raad van State bepaald.

Westvoorne stapte vorige week naar de Raad van State om met spoed een uitspraak van de Rotterdamse rechtbank van tafel te krijgen. Die had een streep gezet door de omgevingsvergunning van de sportzaal, waardoor de bouw stil kwam te liggen.

Volgens de rechtbank wordt de sportzaal buiten de bebouwde kom gebouwd. Dat is in strijd met het bestemmingsplan. De voorzieningenrechter van de Raad van State denkt hier anders over.

Woningen

De sportzaal komt wél binnen de bebouwde kom van Tinte. ,,In de omgeving staan twintig woningen, de voormalige school, kerk en het te slopen verenigingsgebouw'', stelt het hoogste bestuursorgaan in de uitspraak. De zaak was aanhangig gemaakt door bewoonster Len Edzes.

De 84-jarige Tintese overtuigde de rechter ervan dat de grondbestemming agrarisch is en dat de bouw buiten de bebouwde kom plaatsvindt. Dat is nu dus weerlegd.

Westvoorne mag verder bouwen, maar dat is wel op eigen risico. De uitspraak is voorlopig, waarschuwt de voorzieningenrechter. De echte hogerberoepszaak van de gemeente tegen de uitspraak van de rechtbank dient pas over een paar maanden.

De sportzaal komt vast aan verenigingsgebouw Tintestein, de verbouwde vroegere school in het Westvoornse dorp.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.