Volledig scherm
Zo zou het er in Oud-Beijerland uit moeten komen te zien. Westvoorne wil ook zoiets maar worstelt met de plek en regels © RoosRos Architecten

Westvoorne worstelt nog met Tiny Houses

Westvoorne wil graag Tiny Houses, maar worstelt met de vraag waar die mini-huisjes moeten komen. Enige tijd was de Duinrand in Rockanje in beeld.

De gemeente stond positief tegenover een binnengekomen verzoek. Maar vanwege de uitbreiding van het Badhotel is dat toch niet mogelijk.

Het bestuur van de kustgemeente heeft in de eigen toekomstplannen wel opgenomen dat er plek moet komen voor nieuwe initiatieven als Tiny Houses - vrijstaande woningen met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk - en andere nieuwe woonvormen zoals meergeneratiewoningen en hofjes waar ouderen bij elkaar wonen, voor elkaar zorgen en op elkaar letten.

Juridisch

Alleen zit de gemeente behalve met de plek ook met de juridische kant in haar maag. Als de gemeente de grond verhuurt, kan dat worden gezien als verhuur van woonruimte en dan genieten huurders huurbescherming. Dan wordt het lastig die grond snel terug te krijgen bij andere terreinplannen.

De grond in erfpacht uitgeven, kan ook, maar heeft als risico dat de gemeente ongewild eigenaar wordt van de Tiny Houses.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.