Volledig scherm
De sloopflats die goedkoop worden verhuurd, werden vorige week nog geschilderd. © AD

Woningzoekenden kunnen voor een prikkie in sloopflats

In drie te slopen flatgebouwen in Spijkenisse kunnen woningzoekenden binnenkort voor een prikkie wonen. Ze hoeven ‘slechts’ 400 euro huur te betalen maar moeten in ruil daarvoor wel verplicht twee uur per week vrijwilligerswerk doen.

Volledig scherm
Carmen Salomons van Livable en Remon Dul van Maasdelta zetten hun krabbel onder de overeenkomst over de voordelige verhuur van flats in ruil voor een tegenprestatie. © Maasdelta

Woningcorporatie Maasdelta en beheermaatschappij Livable hebben hierover vandaag een overeenkomst gesloten. Het gaat voorlopig om drie flatblokken in de wijk Sterrenkwartier: twee aan de Kometenstraat en één in de Uranusstraat. 

De komende anderhalf jaar worden de huidige bewoners uitverhuisd en kunnen belangstellenden hun plek innemen. Ze moeten zich daarvoor aanmelden bij Livable, dat wel kenbaar zal maken dat de nieuwe bewoners maatschappelijk actief moeten zijn. Hoe dat eruit komt te zien, moeten ze met Livable bespreken. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om het doen van boodschappen voor hulpbehoevende buren.

In totaal worden er de komende jaren in de flatstrook Sterrenkwartier 688 huurwoningen gesloopt. Daarvoor komen 400 tot 425 laagbouwwoningen en appartementen terug. Hiervoor wordt gekozen om de wijk minder saai en eigentijdser te maken.

Of in de volgende fasen ook sloopwoningen tijdelijk worden verhuurd, is nog niet bekend. Dat hangt af van in hoeverre het in de eerste fase een succes wordt.

De zittende bewoners uit de Kometenstraat en Uranusstraat, om wiens huizen het gaat, zijn deze week per brief ingelicht.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!