Volledig scherm
Winnaar Yuri Versteeg krijgt in theater De Stoep een cheque uit handen van oud-wethouder Christel Mourik. © Peter de Jong Fotografie

Yuri Versteeg wint Booster 2018 voor idee opwekken waterstof

Yuri Versteeg (43) uit Spijkenisse heeft het meest innovatieve idee van Nissewaard. Hij won vanavond de Booster2018 met zijn plan voor het opwekken van waterstof uit de Bernisse. 

De Booster 2018 is de stimuleringsprijs in Nissewaard voor hét initiatief met lef. Dat heeft de winnaar. Versteeg ontwikkelt een alternatieve methode voor het genereren van waterstof. ,,Is dit een gek of is hij geniaal?’’, vroeg jurylid Cees Vingerling zich af toen hij zijn plan presenteerde. Een techneut oordeelde dat het in theorie klopt en nu nog getest moet worden.

Over drie jaar kunnen volgens Versteeg de eerste auto’s op waterstof uit de Bernisse rondrijden. ,,We moeten van fossiele brandstoffen af. Waterstof veroorzaakt geen uitstoot’’, legt de prijswinnaar uit. De methode kan overal en onder alle weersomstandigheden worden uitgevoerd. ,Hij kan verder nu nog weinig vertellen. Zijn idee bevindt zich in het pre-octrooi stadium.

Versteeg kreeg de prijs, plus cheque van 3000 euro, van oud-wethouder Christel Mourik. ,,Alles wat we in de wereld verworven hebben is begonnen met een idee’’, geeft zij aan. Het gaat om het bewust worden van de kracht van het idee én volhouden. Deze stimuleringsprijs voor mensen die goede ideeën hebben op het gebied van duurzaamheid is weer háár idee. ,,Nissewaard kan nog wel wat ondernemende geesten gebruiken.’’

De ondernemersavond in theater De Stoep is een initiatief van gemeente en de Ondernemersfederatie Spijkenisse, Ondernemersvereniging Nissewaard, Stichting Bedrijven Investeringszone Halfweg-Molenwatering en MKB Nederland, afdeling Rotterdam Rijnmond. Een jury bestaande uit voorzitters Vingerling, Pieter van Klaveren (MKB), Kees Klok (OVN) en Gerard de Haan (BIZ) heeft de ideeën beoordeeld. Op de tweede plaats belandde een idee voor een escaperoom voor kinderen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Voorne-Putten? Schrijf je hier gratis in!