Zand, zand en nog eens zand: door 1,1 miljoen kubieke meter zand is Ouddorp weer beschermd tegen de zee

Video1,1 miljoen kubieke meter zand – De Kuip zou er bijna tot de nok toe mee gevuld zijn. Zo veel zand was er tijdens het opspuiten van het strand van Ouddorp nodig om de kust te beschermen tegen de Noordzee. Na een klus van bijna vier maanden rondde Rijkswaterstaat dit project onlangs af. En daar kwam méér bij kijken dan alleen maar het opspuiten van wat zand.

 1. Rijkswaterstaat begint aan monsterklus: een Kuip vol zand om Goeree te beschermen tegen de zee
  PREMIUM

  Rijkswater­staat begint aan monsterk­lus: een Kuip vol zand om Goeree te beschermen tegen de zee

  Stadion Feijenoord zou bijna tot de nok toe met zand gevuld zijn. Zóveel zand is er nodig om Goeree-Overflakkee te beschermen tegen de Noordzee. Op 10 februari begon Rijkswaterstaat met de voorbereidingen voor het opspuiten van zand op het strand van Ouddorp. In totaal gaat het om 1,1 miljoen kubieke meter zand dat van de bodem van de Noordzee naar het strand wordt verplaatst.
 2. Deze tieners bedachten zich geen moment en hielpen jongen (9) uit de sloot: ‘Hij huilde erg hard’
  PREMIUM

  Deze tieners bedachten zich geen moment en hielpen jongen (9) uit de sloot: ‘Hij huilde erg hard’

  Nee, het was voor een 9-jarige jongen uit Spijkenisse geen fietsritje naar school, zoals alle andere. Op de vroege dinsdagmorgen vertrok hij van huis, maar bij het eerste bruggetje op zijn route ging hij onderuit. Met gloednieuwe fiets en al kwam hij in de sloot terecht. Een groep tienermeiden schoot hem te hulp. ,,Sommige jongeren gaan filmen als zoiets gebeurt. Deze meiden deden wat ze moesten doen: helpen.’’