Volledig scherm
Willy de Wit (92, rechts) uit Rotterdam heeft haar pas geboren achterachterkleinkind Lotus van Campen op schoot. © Peter de Jong Fotografie

Zeldzaam: baby Lotus uit Hellevoetsluis is vijfde generatie binnen één familie

In de wolken is Willy de Wit uit Rotterdam dat ze betovergrootmoeder is geworden. De 92-jarige kan voortaan zeggen dat er vijf generaties vrouwen in haar familie zitten. Want dat is sinds de geboorte van Lotus van Campen, twee weken geleden, officieel.

Voor betovergrootmoeder Willy is Lotus het achterachterkleinkind. Haar dochter is Ans de Wit uit Hellevoetsluis. De 68-jarige is weer de moeder van Angelique Mühlenbruch (50), die eveneens in de vestingstad woont. Haar dochter heet Kirsten Mühlenbruch (27) die in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam dochter Lotus van Campen kreeg. Dat ging niet zonder slag of stoot. Het baby’tje werd met een keizersnee geboren. ,,De kleine lijkt erg op haar moeder’', vertelt Kirstens moeder Angelique vol trots.

Tekst gaat door onder de foto.

Volledig scherm
Vijf generaties bij elkaar bij Kirsten MühlenbruchOudste en de jongste: Willy(92) met in haar armen de 2 weken oude Lotus. © Peter de Jong Fotografie

Alle vijf generaties gingen in Hellevoetsluis apetrots op de foto omdat daar vier van de vijf wonen. Dat was wel even organiseren, omdat ze allemaal zo hun bezigheden en werk hebben. Op het moment suprême, toen de fotograaf de vijf generaties zo mooi mogelijk op de foto wilde zetten, was het voor Lotus genoeg. Ze viel in slaap en liet alle ophef over zich heenkomen.

Niet al te vaak komen vijf generaties binnen één familie voor. Het lukt vooral als één van de vrouwen op vrij jonge leeftijd bevalt.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.