Boeren kondigen aan actie te voeren tijdens de Ronde van Spanje in Woudenberg.
Volledig scherm
Boeren kondigen aan actie te voeren tijdens de Ronde van Spanje in Woudenberg. © ANP

Boeren gaan massaal actievoeren tijdens wielerronde La Vuelta in Nederland: ‘Honderden strobalen’

Boze boeren uit provincies Utrecht en Brabant grijpen het internationale wielerevenement La Vuelta aan om actie te voeren. Tijdens de tweede etappe op zaterdag 20 augustus demonstreren boeren onder andere langs het parkoers tussen Woudenberg en Scherpenzeel. Met tractoren, vlaggen en spandoeken willen ze wereldwijd hun punt maken.

119 reacties

 • christiaan van Esch

  2 maanden geleden
  Ik ben 100% trots op de boeren en velen met mij ,ga zo door vecht voor jullie toekomst en wat jullie toekomt.
 • Desiree Erkelens

  2 maanden geleden
  Boeren houd op met dingen die er niet bij horen, ga massaal langs de kant staan, prima, ik ben echt een voorstander voor de boeren, maar houd het netjes
 • Kris vd Wijden

  2 maanden geleden
  Ik begrijp werkelijk niet waarom men trots is op deze boeren? Omdat ze koeien dwangmatig zwanger maken? Omdat ze hun kalf stelen? Omdat ze per jaar 1,5 miljoen stiertjes af laten slachten omdat deze geen melk kunnen geven? Omdat de moederkoe op het moment dat haar lichaam zo is uitgeput dat ze ook minder melk gaat geven ook naar de slacht mag, op 1/5e van haar leeftijd? En dat allemaal voor producten die we totaal niet nodig hebben! Waar is men precies trots op???
 • Thijs Jansen

  2 maanden geleden
  Groot gelijk hebben de boeren. Je zou je bedrijf dat al generaties mee gaat maar verliezen. Wat een waanzin dat stikstof beleid.
 • Anneke De Boer

  2 maanden geleden
  Ahhh kijk eens aan. De stedelingen en hello fresh mensen willen het maar niet begrijpen. Ik denk dat we het probleem maar eens daar moeren gaan zoeken. Lijkt mij iets logischer