Volledig scherm
Danny van Poppel komt een half wiel tekort om Nacer Bouhanni te kloppen. © photo: Cor Vos

Bouhanni ziet ritzege als perfecte antwoord op 'valse geruchten'

Nacer Bouhanni boekte eindelijk weer eens een ritzege in een grote ronde. De renner van Cofidis bleef Danny van Poppel in San Javier net voor en haalde daarmee zijn gram.

Na de finish kwam er bij Bouhanni veel opgekropte frustratie uit. De 28-jarige Fransman kreeg gisteren een boete en een tijdstraf omdat hij volgens de organisatie van de Vuelta net als zijn manager Jean-Luc Jonrond ''het imago van het wielrennen'' had geschaad.

Het leidde tot speculaties over wat er precies was gebeurd. Spaanse media schreven dat Bouhanni en zijn ploegleider onderweg naar het hotel ruzie hadden gemaakt en dat er ook klappen waren uitgedeeld. Volgens Cofidis waren dat indianenverhalen en was de straf slechts uitgedeeld wegens 'onrechtmatige bevoorrading aan het einde van een zware etappe'.

,,Ik was vastbesloten om vandaag te winnen, zeker na wat er gisteren allemaal is gebeurd", zei Bouhanni, die al sinds 2014 (twee ritzeges in de Vuelta van dat jaar) wachtte op succes in een grote ronde. ,,Ik heb me enorm gestoord aan alle valse informatie die is verspreid."

,,In de finale voelde ik dat de benen goed waren en dan weet ik hoe ik moet winnen. Ik sprong van treintje naar treintje en van wiel naar wiel en kwam daarna precies goed uit om als eerste over de streep komen."