Volledig scherm
Foto ter illustratie. © BD

Bewoners betrappen inbreker op heterdaad in huis Vught

VUGHT – De politie heeft zaterdagochtend een 48-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak bij een woning aan de Nieuwe Heikantstraat in Vught.

De man werd betrapt door de bewoners. Hij had een smoes klaar, maar daar trapten de bewoners niet in. Ze hebben om zijn identiteitskaart gevraagd en kwamen zo achter zijn gegevens. De verdachte is vervolgens vertrokken, de bewoners hebben de politie gebeld.

De insluiper bleek een bekende te zijn van de politie. Hij zou in het verleden vermogensdelicten hebben gepleegd. Na overleg met de officier van justitie kon hij zaterdagochtend worden aangehouden. Het is niet bekend of hij spullen heeft gestolen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De zaaier is nog maar even een armoezaaier, bloembollen moeten kunstpaneel bij Vught en Helvoirt alsnog opfleuren
    PREMIUM

    De zaaier is nog maar even een armoezaai­er, bloembol­len moeten kunstpa­neel bij Vught en Helvoirt alsnog opfleuren

    VUGHT/HELVOIRT - Het had zo mooi kunnen zijn: vierduizend planten die op een groot kunstzinnig paneel langs de N65 bij Vught het schilderij 'De zaaier' van Vincent van Gogh inkleurden. Als entree naar Helvoirt, het dorp dat zich zo sterk associeert met Van Gogh. Er zouden meer van deze groene gevels in de gemeente Haaren komen. 100.000 euro werd voor het project uitgetrokken. Maar de vier kwekers die hiertoe het initiatief namen, kregen het groen en de bewatering ervan nooit onder controle.