Volledig scherm
PREMIUM
De drumband van de Isabellakazerne in 1963. © Brabants Historisch Informatie Centrum

Isabellekazerne Vught keert 100 jaar terug in de tijd

VUGHT - Honderd jaar geleden opende de gloednieuwe Isabellakazerne aan de Reutsedijk in Vught de poorten voor haar nieuwe bewoners, het 17e Regiment Infanterie. Zaterdag 6 en zondag 7 oktober keert de sfeer van een eeuw geleden eventjes terug.  

Het wordt een weekend vol re-enactment. Verschillende verenigingen kruipen in de huid van legereenheden uit deze periode. In historische volgorde: de Bossche Schutterij, het Regiment Wielrijders, de Prinses Irene brigade, het VN Detachement Korea en het Detachement Koude Oorlog. ,,En er worden bijzondere legervoertuigen getoond waaronder de legendarische M38 Landsverk pantserverkenningswagen en een radiowagen", aldus organisator Wim Kievits die eerder een boek schreef over de belangrijke historische plek in Vught. 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.