Volledig scherm
PREMIUM
De drumband van de Isabellakazerne in 1963. © Brabants Historisch Informatie Centrum

Isabellekazerne Vught keert 100 jaar terug in de tijd

VUGHT - Honderd jaar geleden opende de gloednieuwe Isabellakazerne aan de Reutsedijk in Vught de poorten voor haar nieuwe bewoners, het 17e Regiment Infanterie. Zaterdag 6 en zondag 7 oktober keert de sfeer van een eeuw geleden eventjes terug.  

Het wordt een weekend vol re-enactment. Verschillende verenigingen kruipen in de huid van legereenheden uit deze periode. In historische volgorde: de Bossche Schutterij, het Regiment Wielrijders, de Prinses Irene brigade, het VN Detachement Korea en het Detachement Koude Oorlog. ,,En er worden bijzondere legervoertuigen getoond waaronder de legendarische M38 Landsverk pantserverkenningswagen en een radiowagen", aldus organisator Wim Kievits die eerder een boek schreef over de belangrijke historische plek in Vught. 

  1. Eerbetoon aan levenskunstenares Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Eerbetoon aan levenskun­ste­na­res Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Zinsbegoochelende ogen die je diep in het onderbewuste raken. De Bossche kunstenares Bianca Tangande schilderde graag ogen. Spiegels van de ziel als poort naar een ultieme kunstbeleving. Want Tangande had een onverzadigbare honger naar alles wat kunst ademde. Van performances en tekenwerk, tot schilderijen en textielkunst. Een levensgenieter die met flair en ruimhartigheid iedereen wilde enthousiasmeren voor de kunsten.