Volledig scherm
De rechtbank in Zutphen. © Patrick van Gemert

Justitie haalt verkeerde 'L.' op uit gevangenis, nabestaanden wachten uren in rechtbank

De rechtszaak rondom de gewelddadige dood van Sam Pieters uit Twello heeft enorme vertraging opgelopen doordat justitie de verkeerde verdachte wilde ophalen uit de gevangenis in Vught.

In die gevangenis zitten meerdere verdachten met dezelfde achternaam. Justitie moest verdachte Raymond L. (37) ophalen, maar probeerde een andere man mee te nemen naar de rechtbank in Zutphen. Die man weigerde mee te gaan, waardoor er vanochtend geen verdachte verscheen.

De 'echte L.' wilde namelijk wel degelijk komen, maar was niet gevraagd. Dit tot grote  onvrede van de nabestaanden van Pieters, die ook in de rechtszaal aanwezig  zijn en dus uren moeten wachten. De zaak gaat vandaag nog wel verder. 

De rechtbank noemde de vergissing 'moeilijk te verteren'. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De zaaier is nog maar even een armoezaaier, bloembollen moeten kunstpaneel bij Vught en Helvoirt alsnog opfleuren
    PREMIUM

    De zaaier is nog maar even een armoezaai­er, bloembol­len moeten kunstpa­neel bij Vught en Helvoirt alsnog opfleuren

    VUGHT/HELVOIRT - Het had zo mooi kunnen zijn: vierduizend planten die op een groot kunstzinnig paneel langs de N65 bij Vught het schilderij 'De zaaier' van Vincent van Gogh inkleurden. Als entree naar Helvoirt, het dorp dat zich zo sterk associeert met Van Gogh. Er zouden meer van deze groene gevels in de gemeente Haaren komen. 100.000 euro werd voor het project uitgetrokken. Maar de vier kwekers die hiertoe het initiatief namen, kregen het groen en de bewatering ervan nooit onder controle.