Volledig scherm
Parachutesprong voor goed doel boven Fort Isabella. © John Schouten / PVE

'Tandemsprong' boven Fort Isabella Vught voor Dream4Kids

VUGHT - Wie er altijd al van heeft gedroomd om zélf een parachutesprong te maken, kan nu bieden op een tandemsprong boven Fort Isabella in Vught. Het volledige bedrag van het hoogste bod komt ten goede aan Stichting Dream4Kids.

De tandemsprong vindt plaats tijdens 'De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival' op zaterdag 23 juni. Tientallen parachutisten dan uit vliegtuigen die in formatie laag over de Zuiderwaterlinie vliegen. Zij landen op vijf verschillende locaties waaronder nabij Fort Isabella. Het fort is onderdeel van de Zuiderwaterlinie. Met 165 kilometer lengte de oudste, langste en meest benutte waterlinie van Nederland. Een samenhangend geheel van forten, schansen, ravelijnen, vestingrelicten, liniedijken, sluizen en inundatievlaktes waarin 450 jaar geschiedenis samenkomt. 

Trauma

Fort Isabella werkt samen met Dream4kids. Een idee van Tjeerd Saatrube, één van de initiatiefnemers van Fort Isabella. Zaterdag 1 september neemt hij namelijk deel aan Cycle4Dreams en bedwingt hiervoor de berg Grossglockerner (Oostenrijk). Deze fietssponsortocht, met als doel zoveel mogelijk dromen voor kinderen met een trauma waar te maken, vindt voor de derde keer plaats. ,,De fiets heeft op Fort Isabella tussen 1922 en 1940 een cruciale rol gespeeld. Door 'De Sprong' aan deze sponsortocht te koppelen, verbinden we onze krachten. Niet alleen door erfgoed en cultuur zichtbaar te maken, maar ook door het vermogen om samen dromen waar te maken”, aldus Saatrube.

Wielrijders

Het Regiment Wielrijders was van 1922 tot mei 1940 op de Isabella kazerne gelegerd. De soldaten van dit regiment verplaatsten zich per fiets en motorfiets. Het Regiment Wielrijders bestond bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog uit 5.190 man en leverde een actieve strijd tegen de Duitse invallers. In de heldhaftige strijd die zij leverden, kwam een groot aantal militaire wielrijders om het leven. Ter herdenking van deze gevallenen is in 1988 een herdenkingsmonument opgericht op het terrein van Fort Isabella.

Stichting Dream4Kids organiseert droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma. Denk aan rouwverwerking, vechtscheiding, mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal waar deze kinderen zich in bevinden en vervult hun allergrootste droomwens. 

Bieden op De Sprong kan op www.fortisabella.nl. De bieding sluit op 17 juni om 22.00 uur.