Els en Ad van Olphen van Henri BV, bij de maaltijden waarvoor ze een goede bestemming zoeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Els en Ad van Olphen van Henri BV, bij de maaltijden waarvoor ze een goede bestemming zoeken. © Roel van der Aa

42.000 kilo eten noodgedwongen in de online verkoop

Waalwijk - Henri BV had 42.000 kilo kant-en-klare, koelverse soepen, sauzen en maaltijden op voorraad toen de coronacrisis uitbrak. Die komen niet meer terecht bij horeca. Dus is er een andere weg gezocht om ze te verkopen.

Penne carbonara, local chicken curry met rijst, tomatensoep, boeuf bourguignon, kalfsragout, stamppotten. Het voedsel had al lang en breed de weg naar de maag moeten vinden: op Schiphol, in de Efteling, bij de Nederlandse Spoorwegen, in diverse restaurants die vers bereid hoog in het vaandel hebben staan. Maar toen zondagmiddag 15 maart bekend werd gemaakt dat alle horeca zijn deuren vanwege het coronavirus moest sluiten, bleef 42.000 kilo koelverse soepen, sauzen en maaltijden van Henri BV op de schappen in het warehouse van Kivits Drunen in Elshout staan.