Een groot deel van het terrein voor de nieuwe wijk Akkerlanen is bouwrijp gemaakt. De bouw van de eerste woningen is in volle gang. Toch moet de Raad van State nog altijd een oordeel vellen over de stikstofuitstoot.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groot deel van het terrein voor de nieuwe wijk Akkerlanen is bouwrijp gemaakt. De bouw van de eerste woningen is in volle gang. Toch moet de Raad van State nog altijd een oordeel vellen over de stikstofuitstoot. © Airpro Waalwijk

Al twee jaar duurt de zaak rond wijk Akkerlanen, nu is er weer uitstel: ‘Die lange onzekerheid kan niet’

WAALWIJK - Zelfs bij de Raad van State is het Waalwijkse bouwplan Akkerlanen inmiddels een begrip, zo lang duurt de juridische procedure al. Nu is er weer uitstel: het wordt 2023. Ontwikkelaar Waalborgh is diep teleurgesteld. ,,Wat nu gebeurt, kan echt niet.”

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?