Volledig scherm
Benederpop in Almkerk. © Piet van Vugt

Benederpop in Almkerk afgetrapt door WC Experience

ALMKERK - De Vairse band WC Experience knalde er zaterdag direct stevig in op Benederpop Almkerk. De mannen van WC Experience zaten netjes in de spijkerjasjes, die vanwege de warmte al snel uitgingen. 

Er kwam natuurlijk wel eens een pruik en een koningsoutfit voorbij. Dit keer opvallend veel Queen-melodieën: zo gaat dat met de uiterst gezellige vijfmansband uit Brabant. 

De Nederlandstalige rockers hebben wat met Almkerk. De band treedt er al jarenlang jaarlijks op op de Zomerfeesten, nam er een cd op en deed Almkerk ook aan bij de wereldrecordpoging ‘meeste optredens op een dag’. De grote hits passeerden de revue en het publiek was van meet af aan enthousiast. 

Later op de dag verschijnen onder meer Snollebollekes, Almkerker Johnny Gold, Ronnie Flex, Blof en afsluiter The Dirty Daddies nog op het podium van de immense tent. Het festival Benederpop vindt plaats in Den Duyl en is met 5.000 bezoekers uitverkocht. 

De laatste 70 kaarten gingen een uur voor de start de deur uit. De bezoekers krijgen twaalf artiesten op twee verschillende podia voorgeschoteld. Benederpop wordt georganiseerd door Stichting Jeugdwerk Almkerk De Soos, een organisatie die dit jaar vijftig jaar bestaat. Bij elke 10-jarig jubileum organiseert De Soos een festival.

Donnie, Snollebollekes

Na de opening door WC Experiece, gevolgd door rapper Donnie (Koning Toto) op podium twee, neemt cabaretier Rob Kemps het heft in handen op het hoofdpodium. Onder de artiestenaam Snollebollekes zet hij de hele tent op zijn kop. ,,Handjes in de lucht en van links naar rechts.” Iedereen doet mee. De ijsmutsen die hij het publiek ingooit maken het enthousiasme alleen maar groter. 

Johnny Gold op podium twee doet het niet anders. Ook daar gaan de handen in de lucht als Gold Guus Meeuwis ‘is’ en daarna Satisfaction van de The Rolling Stones inzet. De sfeer zit er dan helemaal al in voor de vijfduizend aanwezigen en dan moeten Ronnie Flex, Zanger Kafke, Blof en The Dirty Daddies nog komen.