Berry Branten uit Vlijmen geeft cursussen via zoom aan mensen die stotteren. Berry achter zijn bureau met hond Fritske, zometeen gaat hij cursisten toespreken via Zoom.
Volledig scherm
PREMIUM
Berry Branten uit Vlijmen geeft cursussen via zoom aan mensen die stotteren. Berry achter zijn bureau met hond Fritske, zometeen gaat hij cursisten toespreken via Zoom. © Roel van der Aa

Berry Branten stottert en struikelt over de letter b: 'Maar angst is verdwenen en dat gun ik iedereen’

VLIJMEN - Een normaal sociaal leven was er jarenlang niet bij voor Berry Branten. Hij stottert.  Vroeger op school werd hij er mee gepest. Dat is veranderd. Mede door een cursus die hij nu volgt. Maar die werkt het beste als je mensen echt kunt zien. En dat gaat niet als ook die lessen via digitale bijeenkomsten worden gegeven. 

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'