Flyeractie als ondersteuning van de petitie tegen het afgraven van een deel van de spoordijk in de Baardwijkse Overlaat tussen Waalwijk en Drunen. Links Henk van Gelder, rechts Anton van Tuijl.
Volledig scherm
Flyeractie als ondersteuning van de petitie tegen het afgraven van een deel van de spoordijk in de Baardwijkse Overlaat tussen Waalwijk en Drunen. Links Henk van Gelder, rechts Anton van Tuijl. © copyright Marc Bolsius

Bijna 1.100 handtekeningen tegen afgraven deel spoordijk

DRUNEN/WAALWIJK - De digitale petitie tegen het afgraven van een deel van de fietsspoordijk in de Baardwijkse Overlaat tussen Drunen en Waalwijk is al bijna 1.100 keer ondertekend. Het initiatief is van de Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen (FBL). Die keert zich niet alleen tegen het afgraven van 332 meter van de spoordijk maar ook tegen de aanleg van een extra spoorbrug.

  1. Nieuwe basisscholen schieten uit de grond

    Nieuwe basisscho­len schieten uit de grond

    OUDHEUSDEN - De nieuwbouw van De Dromenvanger en De Leilinde aan de Kasteellaan in Oudheusden vordert gestaag. De contouren van de twee basisscholen die onder één dak komen te zitten zijn al goed zichtbaar, de eerste scheidingswanden worden de komende tijd geplaatst. ,,We zien nu langzamerhand echt hoe het gaat worden, daar zijn we erg blij mee", stelt Henk van der Pas, directeur-bestuurder van scholenstichting Scala, waar De Dromenvanger toe behoort. Daltonschool De Leilinde (speciaal basisonderwijs) valt onder de Willem van Oranje Scholengroep. De leerlingen van De Leilinde krijgen momenteel les in Wijk en Aalburg, De Dromenvanger kan tijdens de nieuwbouw blijven zitten.