Volledig scherm
De uitgebrande auto's in Veen. © Erik Haverhals / FPMB

Brandplekken, autowrakken en rook: zo ziet de nasleep van nieuwjaar in Veen eruit

foto's + videoVEEN - Volgens de aloude traditie worden er op oudjaarsdag en na de jaarwisseling verschillende auto's in brand gestoken in Veen. Hoewel de traditie al jaren onafgebroken voortgezet wordt, zorgt het de volgende dag wel voor een enorme troep.

De gemeente begon tijdens de nieuwjaarsnacht al snel met het opruimen van de uitgebrande wagens. De wagens werden metershoog opgestapeld bij een loods, waardoor goed te zien is hoeveel auto's de branden in Veen niet overleefd hebben.

Naast de tientallen auto's staan in de straten van Veen onder andere smeulende tonnen, afgebrande stellingen en liggen er her en der ook nog verschillende auto-onderdelen.

De jaarwisseling is volgens burgemeester Fons Naterop en waarnemend burgemeester Marcel Fränzel relatief gezien goed verlopen. Uit een eerste inventarisatie op Nieuwjaarsdag blijkt dat door zowel de politie, brandweer als gemeente geen uitzonderlijke inzet nodig is geweest.

,,We betreuren het in brand steken van sloopauto’s de afgelopen weken in Veen zeer. Elke vorm van brandstichting brengt overlast en schade met zich mee. Dat is onacceptabel. Ondanks dat er een stijging is te zien in het aantal sloopauto’s en dit keer ook voertuigen in de omgeving schade hebben opgelopen, zagen wij geen reden de escalatie beperkende strategie van de afgelopen jaren bij te stellen”, aldus Fons Naterop.

Volledig scherm
Een smeulende ton in Veen. © Erik Haverhals / FPMB
Volledig scherm
Vuur in Veen. © Erik Haverhals / FPMB
Volledig scherm
Vuur in Veen. © Erik Haverhals / FPMB
Volledig scherm
De rotzooi van oud en nieuw is nog duidelijk zichtbaar in Veen. © Erik Haverhals / FPMB
Volledig scherm
Een verloren auto-onderdeel in Veen. © Erik Haverhals / FPMB

Bekijk hieronder nog beelden van de nachtelijke branden in Veen.