De bouw van de nieuwe brandweerkazerne langs de A59 in Waalwijk verloopt volgens planning. Zoals het er nu naar uit ziet, verhuizen de brandweerlieden in mei.
Volledig scherm
De bouw van de nieuwe brandweerkazerne langs de A59 in Waalwijk verloopt volgens planning. Zoals het er nu naar uit ziet, verhuizen de brandweerlieden in mei. © Sylvia van de Ven

Brandweer Waalwijk verhuist in mei: ‘Collega’s kunnen straks binnen anderhalve minuut in de auto zitten’

WAALWIJK - Het schiet op met de bouw van de nieuwe brandweerkazerne aan de Taxandriaweg in Waalwijk. De ramen zitten er grotendeels in en ook het logo is al op de gevel geplakt. Zoals het er nu naar uitziet, verhuizen de brandweerlieden in mei. 

De brandweer van Waalwijk, die nu nog is gehuisvest is een pand aan de Hertog Janstraat, staat te springen om het nieuwe onderkomen. De kazerne krijgt een regionale functie en heeft straks ook een dagbezetting, waardoor de hulpdienst sneller kan uitrukken. ,,Die collega’s kunnen binnen anderhalve minuut na het alarm op de auto zitten. Als mensen nog van werk of huis moeten komen, is dat zes minuten. Die ruim vier minuten winst zijn cruciaal”, gaf brandweercommandant Sasbout Korting eerder aan. 

Oude kazerne

Wat er met de oude kazerne gaat gebeuren, is volgens een woordvoerder van de gemeente Waalwijk, nog niet bekend.