Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Corona slaat hard toe bij Huisartsenpraktijk Sleeuwijk: vier dokters besmet met virus

SLEEUWIJK - Bij Huisartsenpraktijk Sleeuwijk heeft het coronavirus hard toegeslagen. Alle vier dokters en enkele assistenten zijn besmet met het virus. De medewerkers van de praktijk hebben lichte klachten. Ze herstellen en werken voorlopig thuis. In overleg met de GGD zal bepaald worden wie wanneer weer veilig  aan de slag kan in de Sleeuwijkse praktijk.

Totdat de huisartsen en assistenten thuis zijn, nemen collega's uit Werkendam hen waar. Als zij het te druk krijgen, komt er wellicht steun van dokterspraktijken uit andere omliggende dorpen. 

Positief getest

Op haar site geeft Huisartsenpraktijk Sleeuwijk verdere tekst en uitleg. Dokter Hoogstraten kreeg afgelopen woensdag 25 maart verkoudheidsklachten en lichte koorts.  Zij werd als hulpverlener getest op het coronavirus, een dag later bleek ze positief getest. Haar partner dokter Houweling bleef vanaf dat moment ook thuis. Ook hij bleek besmet.

De huisartsen Te Riet Scholten en dokter Hellings zijn afgelopen donderdag positief getest op het coronavirus. Dokter te Riet Scholten is op dit moment koortsvrij en is aan het opknappen. Dokter Hellings ervaart lichte coronaklachten. 

Ook is er een aantal assistentes positief getest op het coronavirus.