Volledig scherm
© Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Derde Lichtfestival rond de kerstdagen in Heusden

HEUSDEN - In Heusden vindt van vrijdag 13 december tot en met 5 januari de derde editie van het tweejaarlijkse Lichtfestival plaats. Het festival vormt een aaneenschakeling van lichtobjecten en installaties. Het thema dit jaar is '75 jaar bevrijding'.

Een wandelroute voert bezoekers met een routekaart langs aangelichte objecten. Ook kan de wandeling in groepsverband onder leiding van een gids van het Regionaal Buro voor Toerisme worden gemaakt. In de bomen op de route hangen kunstobjecten, gemaakt door leerlingen van het d'Oultremont College in Drunen. Deze objecten worden interactief op het moment dat er met een zaklantaarn op wordt geschenen.

Kunstobjecten

Scholieren van basisschool Johannes Paulus in Heusden hebben een serie kunstobjecten gemaakt. Deze hangen in de stadshaven en komen tot leven als het donker wordt. Na het lichtfestival zullen enkele lichtelementen permanent blijven functioneren. Dit jaar zijn de Veerpoort, de ophaalbrug en molen nabij de Stadshaven en de Wijkse Poort aangelicht. De gemeente Heusden heeft het bestuur van Stichting Licht op de Vesting laten weten dat deze extra verlichting dit jaar overigens voor het laatst zal zijn.

Meer informatie op het evenement via www.lichtopdevesting.nl.