Burgermeester van Heusden Willemijn van Kees schrijft kaarten naar inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Haar zonen Thomas (L) en Martijn maken tekeningen voor jarigen die  door het coronavirus hun verjaardag niet kunnen vieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgermeester van Heusden Willemijn van Kees schrijft kaarten naar inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Haar zonen Thomas (L) en Martijn maken tekeningen voor jarigen die door het coronavirus hun verjaardag niet kunnen vieren. © Roel van der Aa

Deze burgemeesters manoeuvreren tussen besturen en meeleven: ‘Belangrijk goed te luisteren’

Van de één hoor of zie je weinig in deze barre tijden. De ander is volop via social media actief om de inwoners een hart onder de riem te steken. Hoe kijken burgemeesters in de Langstraat en Altena aan tegen hun rol in deze ingrijpende crisis?

WILLEMIJN VAN HEES - HEUSDEN

Nee, een 'burgemeester in oorlogstijd' wil ze zich absoluut niet noemen. ,,Dan zou ik de collega's uit die tijd groot onrecht aandoen, gezien de dilemma's waarmee zij soms te maken hadden", aldus Willemijn van Hees, de burgemeester van de gemeente Heusden. ,,Maar het voelt wel als een zware strijd, waarbij we echt iedereen nodig hebben."

  1. Kunst als bindmiddel en uitlaatklep: met een grote of kleine k, het maakt niet uit
    PREMIUM
    column

    Kunst als bindmiddel en uitlaat­klep: met een grote of kleine k, het maakt niet uit

    Ook het Kunstencentrum Waalwijk heeft de deuren gesloten. Maar de digitale poort wijd geopend. De KCW Online Challenge is een wedstrijd in creatief zijn. Niet alleen voor cursisten van het KCW. Iedereen uit Waalwijk, Heusden, Aalburg en Loon op Zand mag meedoen. Met liedjes, tekeningen, filmpjes, alles mag. Zo lang het maar up te loaden is richting het KCW en het met gedachten en gevoelens omtrent het virus te maken heeft.