Opnames van het politieprogramma Bureau Brabant bij supermarkt Sahan in Waalwijk. Bij de supermarkt werd in december twee keer achter elkaar ingebroken.
Volledig scherm
Opnames van het politieprogramma Bureau Brabant bij supermarkt Sahan in Waalwijk. Bij de supermarkt werd in december twee keer achter elkaar ingebroken. © Bureau Brabant

DNA-spoor van sigarettendief bekend die met groep toesloeg in Waalwijk, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle

WAALWIJK - De politie heeft een belangrijk DNA-spoor gevonden van één van de sigarettendieven die in de periode van december 2019 tot en met 1 mei dit jaar toesloegen in Waalwijk, Kaatsheuvel en Sprang-Capelle.

Dat meldt de politie maandagavond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Er werden daarbij beelden getoond van vier van de zes inbraken. 

Op de beelden is te zien hoe twee of drie inbrekers in regenpakken, vermoedelijk steeds in wisselende samenstelling, de toegangsdeur inslaan van meerdere tankstations, een nachtwinkel en van twee supermarkten. Vervolgens komen ze de zaak in waar ze de sigaretten vaak meteen weten te vinden. Ze laden steeds honderden pakjes peuken in een wit laken. Dat laken pakken ze op wanneer ze klaar zijn en sleuren of tillen het mee naar buiten. 

Inbraken waarbij sigaretten werden gestolen door dezelfde groep

14 en 15 december: supermarkt Sahan in Waalwijk
10 maart: tankstation in Kaatsheuvel
11 maart: nachtwinkel in Waalwijk
21 maart: tankstation in Waalwijk
1 mei: tankstation in Sprang-Capelle

De politie houdt er rekening mee dat hem om één dadergroep gaat. De groep zou als een geoliede machine te werk gaan. De schade die de groep heeft aangericht zou volgens de politie in de tienduizenden euro's lopen. Niet alleen door de gestolen sigaretten, maar ook door de aangerichte vernielingen.

Tot nu toe is er nog niemand aangehouden. De politie is op zoek naar tips die tot de aanhoudingen van de daders kunnen lijden.