Drugsinval: Wat doen die potentiepillen in cadeaushop in Waalwijk?

VIDEODe politie heeft vrijdagmorgen een inval gedaan in een cadeaushop aan de Stationsstraat in Waalwijk. Daarbij is een groot aantal drugsgerelateerde spullen in beslag genomen, zoals een hydraulische pers, pillen en zakken met poeder.

Volledig scherm
Vele honderden pillen, hoogstwaarschijnlijk bevatten ze potentieverhogende middelen. © Gert-Jan Buijs

In de winkel, waar artikelen als waterpijpen en spacecake te koop zijn, trof de politie tevens allerlei materialen aan die aan hennepteelt te linken zijn, zoals stekkerdozen. Bij de actie waren ook mensen van netbeheerder Enexis aanwezig, die de stroom uitschakelden om elektrische apparatuur te verwijderen.

Volledig scherm
De inval in dit pand maakt deel uit van een actie die al afgelopen donderdag begon. © Gert-Jan Buijs
Quote

Dit zijn geen middelen die je zonder dokters­voor­schift kunt krijgen

Agent, Politie Zeeland/West-Brabant

Nader onderzoek moet uitwijzen waar de poeders en de pillen uit bestaan, maar volgens de politie ter plaatse is het wel zeer waarschijnlijk dat het om potentieverhogende middelen gaat; merknamen als Kamagra laten wat dat betreft ook weinig aan duidelijkheid over. ,,Dit zijn geen middelen die je zonder doktersvoorschift kunt krijgen.” In een grote plastic Lidl-tas zaten honderden strips met verschillende kleuren en vormen, per soort bij elkaar gehouden met elastiekjes. 

De inval in Waalwijk maakt deel uit van een grote operatie van de politie Zeeland/West-Brabant, die donderdag al in gang was gezet. Daarbij vielen agenten onder meer een tuincentrum binnen aan Trouwlaan, waar meer te koop was dan toegestaan. 

Volledig scherm
Met deze pers kunnen poeders met een mal (boven) en de twee drukplaten (links) tot blokken geperst worden. © Gert-Jan Buijs