De flessen met desinfectiemiddelen van DSM worden deze week door de overheid over ziekenhuizen en zorginstellingen verdeeld.
Volledig scherm
De flessen met desinfectiemiddelen van DSM worden deze week door de overheid over ziekenhuizen en zorginstellingen verdeeld. © DSM Waalwijk

DSM Waalwijk maakt 130.000 liter desinfectiemiddelen voor zorgmedewerkers in Nederland

WAALWIJK - Normaal produceren ze kunsthars voor onder meer de verf- en lijmindustrie bij chemiebedrijf DSM in Waalwijk. Deze week werd personeel ingezet om grote hoeveelheden desinfectiemiddelen te maken. 

Op verzoek van de Nederlandse overheid maakte de fabriek 130.000 liter desinfectiezeep om zo een tekort aan voorraad voor zorgmedewerkers te voorkomen. DSM vulde 260.000 flessen van 500 ml met behulp van een bottelaar. De overheid zal de ontsmettingsmiddelen deze week verdelen onder ziekenhuizen en zorginstellingen. 

Alle zeilen bij

De kosten voor de flessen neemt DSM voor eigen rekening. ,,We willen, net als veel andere bedrijven en overheden, alle zeilen bijzetten om te helpen waar het kan om verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen.”

  1. Kunst als bindmiddel en uitlaatklep: met een grote of kleine k, het maakt niet uit
    PREMIUM
    column

    Kunst als bindmiddel en uitlaat­klep: met een grote of kleine k, het maakt niet uit

    Ook het Kunstencentrum Waalwijk heeft de deuren gesloten. Maar de digitale poort wijd geopend. De KCW Online Challenge is een wedstrijd in creatief zijn. Niet alleen voor cursisten van het KCW. Iedereen uit Waalwijk, Heusden, Aalburg en Loon op Zand mag meedoen. Met liedjes, tekeningen, filmpjes, alles mag. Zo lang het maar up te loaden is richting het KCW en het met gedachten en gevoelens omtrent het virus te maken heeft.