Volledig scherm
Foto ter illustratie © Wavebreakmedia Ltd

Echtscheiding dreigt te escaleren: vrouw uit Sprang-Capelle bedreigd via WhatsApp

SPRANG-CAPELLE – Een vrouw uit Sprang-Capelle is maandagavond met een onveilig gevoel naar het politiebureau gestapt. De vrouw ligt in een echtscheiding en wordt sinds enige tijd ernstig bedreigd via WhatsApp door haar toekomstige ex-man. De politie neemt de zaak hoog op.

De vrouw kwam rond tien uur het politiebureau binnengelopen en vertelde haar verhaal over de echtscheiding, die allerminst soepel verloopt. Er werd direct een aangifte opgenomen van de vrouw.

Nadat de aangifte was ondertekend werd contact gezocht met de officier van justitie, die de opdracht gaf de man direct aan te laten houden. De man is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden en zal in de loop van de dag door de recherche worden verhoord.

Serieus

Politie en justitie nemen bedreigingen tussen (ex)-partners zeer serieus en er wordt bijna in alle gevallen direct doorgepakt, beweert een woordvoerder van de politie. ,,Deze soort bedreigingen vallen onder de categorie huiselijk geweld en hebben een hoge prioriteit.”

  1. Hof spreekt zich wéér niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Hof spreekt zich wéér niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Het blijft maar boven de markt hangen, het geschil tussen de gemeente Waalwijk en de familie Sebregts over de doorsteek in het centrum van Waalwijk. Het Gerechtshof in Den Bosch dat vorig jaar al uitspraak zou doen, had die uitspraak verschoven naar deze maand, maar heeft de zaak opnieuw uitgesteld. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Wel is er een nieuwe datum gemeld. Het arrest wordt nu behandeld op dinsdag 5 maart.