De Doeverensche Sluis gaat gerestaureerd worden.
Volledig scherm
De Doeverensche Sluis gaat gerestaureerd worden. © Dik de Joode/BD

Eerst even een flinke stroomkabel verleggen: oponthoud bij restauratie Doeverensche Sluis

DOEVEREN -  Een kleine kink in de kabel bij de werkzaamheden rond de restauratie van de Doeverensche Sluis. Terwijl aannemer Van de Ven al was begonnen met de voorbereidingen, de damwand was geplaatst en water uit de sluis werd gepompt, gooit een zogeheten middenspanningskabel enig roet in het eten. 

 1. Oeps: sluismuur is niet één steen dik, maar drie. Een tegenvaller die toch geen tegenvaller blijkt...
  PREMIUM

  Oeps: sluismuur is niet één steen dik, maar drie. Een tegenval­ler die toch geen tegenval­ler blijkt...

  DOEVEREN - Parels kosten geld. Zeker als je wilt dat ze glimmen. Dat geldt ook voor de restauratie van de Doeverensche Sluis, de laatste van ‘drie parels aan de ketting’. Het oppoetsen gaat niet de 6 ton kosten die een adviesbureau voorrekende, maar meer dan 1 miljoen. Oorzaak: de muren zijn niet enkelsteens zoals gedacht, maar drie rijen dik. Toch lijdt Heusden geen financiële schade.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?